Tilgængelighed

KØRESTOLSBRUGER OG LEDSAGER

På Gimle og til arrangementer i Roskilde Kongres- og Idrætscenter tilbyder vi i alt seks handicappladser, som inkluderer muligheden for at medbringe én gratis ledsager ved fremvisning af et ledsagerkort fra Brugerservice i Danske Handicaporganisationer. Er du kørestolsbruger, skal du købe en særskilt kørestolsbillet, så vi er bedre forberedte på at tage godt imod dig.
Du skal hente din ledsagerbillet samtidig med, at du køber din egen billet. Vær opmærksom på, at ledsagerbilletten kun er gyldig, når ledsagerkortet fremvises ved indgangen. Bemærk venligst, at hvis alle handicappladser er udsolgt, kan vi desværre ikke tilbyde yderligere ledsagerbilletter.

Hvis du er gangbesværet, gravid eller på anden måde udfordret ved at stå op under en hel koncert, bedes du kontakte os på mail@gimle.dk

Bevica Fondens Tilgængelighedspris Volues guldmærke

Gimle er certificeret med Volues guldmærke for tilgængelighed. Det betyder, at vi har opfyldt kriterierne for Volues anbefalinger, der er pejlemærker for at komme tættere på løsninger, der giver fysisk adgang og positiv genklang. Samtidig er det let afkodelig information for mennesker med handicap. 

Gimle var også stolt modtager af Bevica Fondens Tilgængelighedspris i 2017. Den fornemme pris på 100.000 kr. uddeles en gang om året til en person eller organisation, som gør en særlig indsats for mennesker med bevægelseshandicap.

FYSISKE RAMMER

Gimle har to handicapparkeringspladser tæt ved hovedindgangen.

Selve Gimle er fri for niveauer, og der er niveaufri adgang til Tanken, vores hovedscene. Herinde er der elevator med adgang til kælder og balkon. Der er trinløs adgang til vores café, The Raven, via en rampe langs den lave mur.

På Gimle har vi to handicaptoiletter. Et i foyeren i Tanken, samt et på The Raven, vores café.

I videoen herunder kan du orientere dig i Gimles forhold inden- og udendørs.

SOLSIKKESNOREN – GØR DET USYNLIGE SYNLIGT

Gimle er en del af Solsikke-programmet for at være med til at sætte fokus på usynlige handicaps og gøre koncertoplevelsen lettere for personer med skjulte diagnoser og handicaps.

Solsikkesnorens formål er at gøre hverdagen nemmere for både den, der har et usynligt handicap, og samtidig gøre det nemmere for alle andre at vise hensyn og hjælpe, hvor der er brug for det.

Solsikkesnoren giver personer med usynlige handicaps og diagnoser mulighed for, på en diskret måde, at signalere et behov for særlige hensyn, lidt ekstra tid eller hjælp.

Der findes ingen liste over usynlige handicaps. Hvis du oplever at have brug for mere tid, tålmodighed og hjælp end andre, og du føler, at det vil hjælpe dig at gå med Solsikkesnoren, så skal du gøre det.

Du kan få udleveret en gratis solsikkesnor ved at henvende dig til vores personale i entréen, når du ankommer til Gimle. Læs mere om Solsikken her.

Solsikkesnoren giver ingen særlige fordele på Gimle, men fungerer som et signal til personale og øvrige publikummer om, at bæreren af Solsikkesnoren kan have behov for ekstra hensyn.

Kommende arrangementer