Ki!

Ki! er sangskriver og multiinstrumentalist Christian Ki Dall. Udover sine soloproduktioner er han både musiker, kendt især for sit guitarspil (optræder med kunstnere som Sterling Roswell fra Spaceman 3, The Telescopes, Death Valley Sleepers og mange flere), og producer (for Sting-guitaristen Rufus Miller, Dør nr. 13 og soul-gruppen D/troit, blandt andre).

Ki! blev født i Sydkorea og boede på et børnehjem i Haeundae-distriktet i Busan. Han blev adopteret og voksede op i Danmark. The Boy From Haeundae Beach, Ki!’s debut-dobbelt-LP-album med 20 spor, blev til, mens sangene blev skrevet og indspillet spor for spor over et par år, mange som hyldest til nogle af hans yndlingskunstnere som Fela Kuti, Sharon Jones, George Harrison, J Dilla og Link Wray.

Fra den første single ‘Mây Trôi’s groovy blanding af vietnamesisk Vong Co-stil guitar og soulmusik (der lyder som en rødlig solnedgang på et falmet postkort) til Motown-magi af ‘Happy’ (retro i stil med Amy Winehouses genfortolkning af genren), spænder albummet over en bred vifte af genrer, stilarter og lyde fra hele verden og forskellige tidsperioder.

De 20 yderst varierede spor på albummet føles som en mixtape, der svarer til en rejsefortælling. Det lydmæssige svar på notater kradset på bagsiden af vejrbidte fotografier, blyanttegninger og pressede blomster indsamlet i en slidt notesbog. Nogle er instrumentale, nogle har gæstevokalister. Nogle spor er øjebliksbilleder, korte stop på turen: en hyldest til Elizabeth Cotten, åbningssporet ‘Haeundae Beach Boy’, der strækker sig over horisonten. Andre føles som uger eller måneders ophold: Fra den franske melankolske soul og etiopiske jazz i ‘Je Suis Toujours Là (feat. Al Agami & Trine Jørck)’ til Fela Kuti-hyldesten ‘Abeokuta’ – sidstnævnte med guitarspil så smidigt, at det kunne stjæle dine lommer.

Den 2. maj kan du opleve Ki! Live i Gimles kælder, og vi glæder os til at Ki!s omhyggeligt kurateret og kærligt sammensat lydmæssig rejse.

Lyt til Ki! her:

 • Torsdag 02.05.24
 • Start
  20.00
 • Sted
  Gimle
 • Billetpriser
  45 - 125 kr.
 • Forsalg
  45-125 kr.
 • Dørsalg
  65-150 kr.
 • Siddende/stående
  stående