eee gee

eee gee er den danske sangerinde og sangskriver, Emma Grankvist. Musikalsk bevæger eee gee sig et sted imellem den nordiske popmelankoli og den varme Americana, der omfavner de støvede country elementer. To modpoler, der af uransagelige årsager smelter perfekt sammen, lige så snart Emma åbner munden.

For eee gees elegante musikalske univers er nemlig både gennemført, og spækket med paradokser. Sangenes fortællinger fremstår som individuelle, ærlige øjeblikke fra livet, mens det leves. Og hvor teksterne viser en sangskriver, der ikke er bange for at konfrontere sin egen skrøbelighed, er universet omkring eee gee helt anderledes sprudlende, cinematisk og ikke mindst humoristisk.

Efter at være debuteret i 2021 med singlen Favourite Lover som blev P3s Uundgåelige, har hun udgivet en perlerække af singler der i februar 2022 kulminerede i det anmelderroste debutalbum Winning samt en festivalsommer der bød på alt fra Roskilde Festival til Smukfest. Derudover har hun været nomineret til Årets Håb ved Steppeulven i 22, og Årets talent ved Carlprisen samme år, ligesom hun i 2021 modtog DPAs Vækstlagspris for sin sangskrivning. Både album og koncerter har fået rosende ord og 5 stjernede anmeldelser med på vejen fra Politiken, Soundvenue, GAFFA, Berlingske, Information og Jyllandsposten, og så har over en håndfuld af sangene fra det 6 måneder gamle debutalbum været i rotation i radioen på tværs af P3, P4, P5 og P6.

Support: Selma Higgins

Selma Higgins har en unik stemme, som er svær at glemme. Dette har også medført flotte anmeldelser og et allerede voksende livepublikum på trods af hendes, på nuværende tidspunkt, korte rejse i musikken. Med sin dybfølte vokal og dynamiske melodier rammer hun ind i hjertet hos publikum og inviterer lytteren ind i et legende, funkpoppet lydunivers med stærkt nærvær og ærlighed.

Selma spillede på sidste års UHØRT festival, har opvarmet for Andreas Odbjerg på Hotel Cecil og Store Vega, The Grenadines på Ideal Bar og Selina Gin på Hotel Cecil. Hun var også at se på dette års SPOT festival, hvor hun gjorde sin debut med en håndfuld helt nyskrevne sange.

I april 2020 udgav Selma sin debut EP, hvor singlen Unruly Nature kom i A-rotation på P6 Beat. Hvor EP’en var en hyldest til Folk/Americana, har Selma siden brugt sin tid på at videreudvikle sin lyd i studiet med Mads Dyrst, Emil Gemmer, Andreas Objerg og Pitchshifters. Hendes nye sange viser en farverig genreblanding, hvor inspirationen er alt fra 70’er discoens nostalgi, 80’ernes synth-funk og Soft Rock, til den støvede Bedroom Pop. Musikken er en legeplads, og den røde tråd er den organiske lyd med Selma’s stemme i centrum.

Man kan forvente at høre nye udgivelser fra Selma i starten af det nye år.

Forlæng oplevelsen med et besøg på The Raven, der er åben før og efter koncerten.

 • Onsdag 25.01.23
 • Start
  20.00
 • Dørene åbner
  19.00
 • Sted
  Gimle
 • Billetpris
  200 kr.
 • Forsalg
  200 kr.
 • Dørsalg
  220 kr.
 • Siddende/stående
  stående
 • Ravnekort
  Sølvravn