DELTA

DELTA – FOR UNGE AF UNGE – FESTIVAL, LÆRINGSFORLØB OG SAMSKABELSE

DELTA Festival 2024 – Ta´ del

DELTA er et festivalforløb for unge eventmagere, der går til festival, mens andre går til fodbold. Og samtidig er DELTA er en musikfestival i Roskilde – skabt af unge for unge. I DELTA lærer du en masse om booking af musik, markedsføring, pre-produktion og afvikling – alt det, der skal til for at lave et godt musikarrangement. 


DELTA har siden 2020 haft stor succes med at præsentere upcoming og etablerede kunstnere side om side ved Optakt-koncerter og DELTA Musikfest 2022 med cirka 700 deltagende og DELTA Festival 2023 med cirka 1000 deltagere på Gimle i Roskilde. Navnene på 2023-plakaten var bl.a. PRISMABlåøjetRigmor, Nioma, Aierfreia, Afskum, Kasáblanca og Barselona.

VIL DU SPILLE PÅ DELTA?

Tak til alle jer, der søgte om at spille til DELTA 2023. Vi forventer at åbne for ansøgninger til DELTA 2024 i oktober/november 2023.

MERE OM DELTA

DELTA festival er en unik mulighed for unge artister og bands, hvor de kan spille showcase-koncerter for et stort publikum, samt blive hørt af nogle af de vigtigste aktører i den danske musikbranche. Som medarrangør af festivalen bliver du en del af et kreativt fællesskab, hvor du får hands-on erfaring og medbestemmelse i alle aspekter omkring planlægning og afvikling af en festival. Dette omfatter bl.a. booking af upcoming og etablerede artister, PR og SoMe-content, skabelsen af en festival-vibe og samskabelse mellem artisterne på festivalen. Du bliver en del af en gruppe unge, som i fællesskab planlægger og debatterer, hvordan festivalen skal udformes. Det foregår i et anerkendende og trygt miljø, og giver dig værktøjer, du kan bruge videre i musik/eventbranchen eller i generelle situationer, hvor du har brug for projektledelse.

I 2023 kunne du opleve:

AIERFREIA PÅ ANGORA-SCENEN. FOTO: XENIA HOLM
AFSKUM I TANKEN. FOTO: XENIA HOLM

I 2022 var vi over 70 medskabere på selve festivaldagen og cirka 10 unge DELTA’er i planlægningsgruppen.

DELTA 2022 blev afholdt på Gimle, der på dagen var indrettet til festivalstemning bl.a. med kunstinstallationer og udsmykning produceret af elever fra BGK i Roskilde.

Der var både musik på en scene i gården og på Gimles store scene i Tanken. I Tanken var mocktailbaren åben, her serverede en gruppe unge fra Klub Øst – Gadegården lækre, alkoholfrie drinks.

AGORA-SCENEN GØRES KLAR. FOTO: CARL RAVNBAK
DAYYANI PÅ AGORA-SCENEN. FOTO: CARL RAVNBAK
ZIMA I TANKEN. FOTO: CARL RAVNBAK
CARL KNAST PÅ AGORA-SCENEN. FOTO: CARL RAVNBAK
TANDEM I TANKEN. FOTO: CARL RAVNBAK

KORT OM DELTA FESTIVAL

DELTA er Roskildes nye musikfestival med både tidens bedste danske kunstnere på en ny samskabende måde – sammen med unge på, bag og foran scenen og de bedste, unge bands blandt andet fra Roskilde.

DELTA Festival er levendegjort af et samarbejde mellem parter med hvert sit ekspertiseområde i forhold til musik og børne- og ungekultur: Gimle og Klub Øst Roskilde/RIA kollektivet.

DELTA 2022 og 2023 var støttet af Alle Tiders Musikby, Roskilde Festival, Statens Kunstfond og Tuborgfondet.

Har du spørgsmål til DELTA, så kontakt os på delta@gimle.dk

DELTA præsenterede i 2020 og 2021 minifestivalen Optakt. Fang lidt af stemningen her.

FØLG DELTA HER:


Kommende arrangementer