POWER METAL-LEGENDER OG TALENTER FÅR EGEN FEST I ROSKILDE

Der er godt nyt til alle power metal-fans – Gimle danner i april 2023 rammen om det nok første rendyrkede power metal-event på dansk jord. EPIC FEST – CHAPTER 1: DAWN OF THE DRAGON AGE byder på både stilskabende internationale legender og nye danske talenter i de døde kongers by.

EPISK! Så enkelt kan det i virkeligheden siges.

14.- 15. april 2023 bliver en weekend, som fans af melodisk, episk power metal har ventet længe på i Danmark!

På disse dage åbnes portene nemlig til det første storslåede kapitel i Danmarks nye power metal-univers EPIC FEST på Gimle i Roskilde. Præsenteret i samarbejde med Nightcrawler Management og The Fire That Burns-podcasten.

Epic Fest

Under navnet DAWN OF THE DRAGON AGE er det med stor stolthed, at vi nu kan løfte sløret for programmet til denne første udgave af EPIC FEST.

For det er i sandhed nogle af de helt, helt store helte og stilskabere, vi kan præsentere på dette første år. Majestætiske Blind Guardian kommer omsider til Danmark og headliner EPIC FEST med et sjældent dansk show. Det gør de side om side med co-headlinerne italienske Rhapsody Of Fire og svenske Dream Evil. Svensk bliver det også med Dragonland, der spiller et af deres få eksklusive liveshows på EPIC FEST. Og så skal vi naturligvis heller ikke snydes for det danske. Her er der blevet plads til både debuttanter og legender. Lastera spiller et af deres første liveshows og Iron Fire bringer de helt klassiske power metal-slagere til Roskilde.

”Det er helt fantastisk, at vi nu endelig kan løfte sløret for noget, vi har arbejdet hårdt på skulle blive en realitet. Power metal-scenen er ikke stor i Danmark og er ofte blevet overset. Men dét program Lauge (programchef på Gimle) og jeg har sat sammen til de danske fans, vil under normale omstændigheder kunne trække flere tusinde mennesker i både Tyskland og Sverige. Så at der er lykkedes at få det sat sammen, på et så relativt intimt venue som Gimle, er jo bare for sindssygt. Så der venter fans en helt igennem unik mulighed for at opleve legender på et intimt sted. Jeg er møghamrende stolt over, at det lige præcis er i min fødeby, at vi nu kan afholde sådan et arrangement med både stilskabende internationale legender og nye danske talenter. De døde kongers by! Det bliver ikke bedre. Det er skønt, at Lauge er et lige så stort power metal-head som jeg selv er!” – Epic Fest-arrangør og podcaster Søren Weiss.

”Power metal vil altid have en helt særlig plads i mit hjerte. I min teenageår hørte jeg stort set ikke andet på min Sony Ericsson 350-et-eller-andet-mp3-telefon. Der kunne lagres noget i stil med 8 sange på den, og jeg vil skyde på, at jeg har hørt ‘The Prophecy’ med Dream Evil minimum 1000 gange på den. Legendarisk nummer og tekst. Og det var faktisk også med dette nummer i ørene, at samarbejdet om et episk power metal-event startede. Efter et afsluttet seminar en fredag aften i 2021 fik jeg en gevaldigt lyst til et genhør med Dream Evil, og før nummeret var slut havde jeg allerede skrevet til Søren og aftalt, at vi sammen skulle lave dét power metal-event, der endnu ikke havde fundet sted på dansk jord. Efter få timers skriveri frem og tilbage var planen lagt og visionen på plads. En håndfuld måneder senere var line-up på plads, og i dag kan vi så endelig løfte sløret for det første episke kapitel, som vi to roskildensere har skrevet sammen: DAWN OF THE DRAGON AGE!!.. Det er sgu rimelig højtideligt formuleret og og trüe power det der, hah. Og ja, vi har allerede titlerne til de næste tre episke arrangementer liggende i skuffen.” – Epic Fest-arrangør og programchef på Gimle, Lauge Hede Kjærum.

Læs mere om bandsene og se programmet for fredag d. 14. april her og lørdag d. 15. april her.

< Tilbage til alle nyheder

Kommende arrangementer