Det er tid til Vintersolhvervsblòt og aftenens gode er Mou fra Solbjerg Blótlaug.
 
Pak dit største horn og stram dit styrkebælte. Det er tid til vintersolhvervsblòt. De gamle magter vil blive kaldt, og der skal drikkes til deres ære og styrke. Det store horn bliver hævet mod himlens mørke.
 
Kom og mærk kraften fra Regin på denne lange mørke nat. Løft dit krus og fest med de gamle. Den lifligste drik vil flyde i rigelige mængder og musik og fest vil følge. Hil dig, der vil være med. Velkommen til blot. Hil Regin.
 

Med det nye album Hel, har færøske Týr givet endnu en gang bevist at de står i fortroppen for skandinavisk metal. Bandets 8. album er en samling hensynsløs melodisk og uimodståelig overbevisende progressiv folkemetal, der straks giver genklang hos enhver der har fulgt bandet i de to årtier af deres karriere.

SVARTSOT
Svartsots unikke lyd blander metal og folkemusik. Udover knusende guitarer, bas og trommer krydres musikken med toner af autentiske folkemusikinstrumenter som fløjter, mandoliner og sækkepiber. Lyrisk set henter Svartsot inspirationer fra Danmarks væld af folketro og historie, og de nådesløse, growlede vokaler fremføres derfor udelukkende på dansk. Der er garanti for, at ølhornene hæves i vejret, når Svartsot indtager Gimle.

VANIR
Vanir spiller en blanding af folk-, black- og dødsmetal. Musikkens fokus er melodiske elementer og historiske fortællinger om barbari, krig, magt og tyraner. Bandet har, siden de blev dannet i 2010, udgivet fem album i fuld længde, der spænder musikalsk fra øl-guzzling højenergisk folkemetal til et mørkere og mere intens Death Metal-influered stil af Viking Metal.

Vintersolhvervsfesten fortsætter i Gimles Natcafé efter arrangementet.