Spöket i Köket

Svensk/dansk/belgiske Spöket i Köket (Spøgelset i Køkkenet) er et sandt overflødighedshorn af fyrig, fængende og formidabel folkemusik!

Med en sindrig blanding af økologiske råvarer som fx. violin, fløjte og harmonika, anrettet på et sprødt leje af klaver, guitar og kontrabas, krydret med generøse mængder saxofon, klarinet, trompet og trombone, repræsenterer denne ti-personers anretning et helt unikt musikalsk folkekøkken. På menuen finder man et delikat udvalg af både nye og gamle specialiteter fra både Skandinavien, Storbritannien og Canada.

Spöket i Köket åbnede sine swingdøre i 2015 og har siden været leverandør til en lang række prominente etablissementer og festivaller i både Sverige, Danmark, Tyskland og Schweiz. I foråret 2017 serverede ensemblet sin første platta “Den Nya Spisen” som fik følgeskab af “Château du Garage” fra 2019 – en rigtig god årgang som bl.a. blev nomineret til Årets Folk Udgivelse ved Danish Music Awards samme år.

Til foråret 2022 er køkkenet klar med “Kurbits & Flames“; et vaskeægte smörgåsbord bestående af chefkokkens udvalgte svenske delikatesser, egnsretter og en god portion husmandskost. Bön Appätit!

Nordic

Som et af Sveriges mest kendte og stildannende folkemusikbands fortsætter Nordic efter 17 aktive år med at udvikle og røre sit publikum. Deres seneste udgivelse "Collage" er et kunstværk bestående af en palet af nye kompositioner med alt fra lyriske valse til en brasiliansk samba. Der er også et par nyfortolkninger, blandt andet en stille version af Frank Zappas "Blessed Relief". Her hører vi endnu et eksempel på, hvordan Nordic har forfinet sit koncept; At lade sin musik passere sit filter af rodfæstede grooves, lyriske lyde og utrættelige legesyge, der konstant holder musikken vital og vigtig, både for dem selv og deres publikum.

Arrangementet er støttet af PULS / Nordisk Kulturfond.

Unge under 25 år/studerende: 65 kr.