AySay
AySay lyder som det nye Norden. Et Norden der ikke længere kan løbe fra sin mangfoldighed og kulturelle  rigdom. Et oprør fyldt med håb, lyd, sang og musik. Her synges på dansk, tyrkisk og kurdisk i en anatolsk psykedelisk fest med nordiske melodier og danske pop-arrangementer i smuk synergi med naturen og livet  omkring os. Både sårbart og stærkt, men ofte også charmerende og opløftende, skaber AySay et pusterum,  men også en festlig protest i opgør med en verden, der alt for ofte insisterer på snæversyn og fastlåste rammer. 

Forsangeren Luna Ersahin er født ind i et liv med to kulturer som afsæt. Med en dansk mor og en kurdisk far  fra Tyrkiet, hviler i hendes stemme en fortælling om helheden i de to halvdele. Som frontkvinde i kvartetten  AySay er det det samme budskab, der udleveres i et fængslende lydunivers, hvor østlige og vestlige  traditioner blandes; saz og darbuka møder elektroniske produktioner, mens østlige toner sunget på dansk  glider over i tyrkisk i flydende overgange. 

Med Aske Døssing Bendixen på analog og digital percussion, og Carl West Hosbond på guitar, er AySays  pop-arrangementer moderne folkemusik i form og fortælling. Præcis som traditionel folkemusik skabes i  tæt forbindelse mellem musikere og folk, har AySay omfavnet hele verden som sit afsæt, sin  inspirationskilde og sit publikum. Kunstnerisk trækkes tråde til alt fra danske Sorten Muld til  canadisk/tyrkiske Minor Empire og græske Marina Satti. 


Ipek Yolu
Ipek Yolu er det tyrkiske navn for Silkevejen, som forbandt Østen og Vesten.

Bandet fandt først sammen omkring en jamsession, som stod på i hele tre timer. Det tog ikke dem længe om at opdage, at de var på sporet af noget særligt.

Ipek Yolu har gennem sin levetid gjort sig bemærket på den danske musikscene med koncerter på spillesteder og festivaler i Danmark og udlandet. Her kan nævnes SPOT Festival, Alice Cph, Atlas & Radar i Aarhus, Altonale i Hamborg, Foire du Valais festival i Schweiz, og ikke mindst en ekstremt vellykket koncert på Roskilde Festival med top anmeldelser. Bandet blev i 2020 nomineret til årets roots live navn ved Danish Music Awards Roots. Rolling Stone gav desuden bandets debutalbum 4 ud af 5 stjerner.

Silkevejen har nu fået nye krydderier og ingredienser i form af nye medlemmer. Frederik Emil Bülow er kendt fra Jazzmiljøet i Århus, og vandt allerede i 2014 en Danish Music Award med sit band Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet. Malthe Jepsen vandt i 2021 Århus Jazz Talent prisen. Ipek Yolu består i skrivende stund af Orhan Özgur (Saz), Olaf Brinch (Bas), Frederik Emil Bülow (Drums) og Malthe Jepsen (Keys). Disse musikere har spillet i så forskellige bands som Hudna, Sorten Muld, Junglelyd, Abekejser, Clapper Music og AddisAbabaBand, og det kan høres! Musikken indeholder noget til både krop og hjerne, og sætter med garanti gang i dansegulvet, når tromme og bas grooves blandes med catchy Saz melodier og brændende synthesizer soloer.

Bandet tilpasser nu det velafprøvede bagkatalog til en ny kontekst af Afro, Jazz, Hiphop og psykedelisk musik fra Anatolien. Lyden er mere funky og svingende end nogensinde før, hvilket gør denne live oplevelse til noget helt usædvanligt, som du absolut ikke må gå glip af!

Unge under 25 år/studerende: 65 kr.

Forlæng oplevelsen med et besøg på Gimles hyggelige café, The Raven.