Eksperimenterende moderne jazz!
Køs feat. Lotte Anker /Formidler Naya Buric (P8)

Musikkens Afkroge er et livemusik-format, som blander koncert med talks, og går i dybden med nichegenrer og formidler viden og kunst på højt niveau.

Andet arrangement fokuserer på formidling af den moderne jazz med afsæt i radiovært og jazzaficionado Naya Burics kæmpe viden flankeret af live musik med nogle af Danmarks bedste eksperimenterende unge jazzmusikere manifesteret i trioen Køs feat. Lotte Anker. Køs er et eksperimenterede impro-jazzband. Nogle gange lyder det som et pophit – andre gange som ambient elektronisk musik – eller en dyne af 40 saxofoner. Gruppen som har spillet sammen siden 2014, kendes fra vidt forskellige bands såsom; Cactus, Josiah Konder, Slår Skår og Franske Piger. I KØS blandes deres baggrunde fra fri improvisation, jazz og hiphop med inspirationer fra klassisk musik, ambient musik og støj. Det er et univers med langstrakte udviklinger, smukke melodier, repetitive rytmiske strukturer, brede klangflader og store dynamiske udsving. Lotte Anker står som den væsentligste kvindelige repræsentant for avantgardejazzen i Danmark. Hun er en anerkendt, frittænkende både saxofonist, improvisator og komponist på den internationale avantgarde-scene i Europa, USA, Japan og Vietnam. Hun er kendt som tidligere co-leder af Copenhagen Art Ensemble og har senest bl.a. turneret med den nordiske supergruppe Fire! Orchestra og sit eget What River Ensemble.

Musikkens Afkroge præsenteres i et samarbejde mellem Musikmetropolen, JazzDanmark, TEMPI, Strøm og spillestederne Gimle, Viften og Tapperiet.

Forlæng oplevelsen med et besøg i Gimles hyggelige café, der er åben før og efter arrangementet.