Danske The Consolation har de seneste par år udgivet hele to fantastiske, anmelderroste album, der begge emmer af kærlighed til amerikanermusik og solid sangskrivning. Både albummet 'Heartland' fra 2018 og det seneste udspil 'Astoria' fra 2020 gik direkte ind som Ugens Album på DRs P5, og værter som bl.a. Alex Nyborg Madsen, Ole Jacobsen, Kirsten Siggaard og Jørgen de Mylius har spillet bandet flittigt i deres programmer. Inspirationskilderne spænder vidt, fra 60'ernes countryrebeller som Johnny Cash, Kris Kristofferson og Waylon Jennings, til 70'ernes countryrock-pionerer som The Band, Little Feat og The Eagles, til 80'ernes blue collar-ikoner som Bruce Springsteen og Tom Petty, og helt frem til nutidens americana-stjerner, som Chris Stapleton, Jason Isbel og Sturgill Simpson.

The Consolation har dog sin helt egen sound og sit eget udtryk, som blander originalitet med de klassiske genredyder, og tilfører amerikanergryden lidt nordisk krydderi. Altsammen udført med masser af charme, nærvær, humor og musikalsk overskud.

Live leverer bandet et fremragende show, hvor der både er noget til hjertet, til hjernen og til dansefødder. Er man til roots, country rock og et strejf af blues, med stærk sangskrivning og internationalt niveau, ja så er The Consolation et band, man ikke skal snyde sig selv for.

Citaterne nedenfor er blot et lille udpluk af de mange roser, der er regnet ned over bandet:

"Velkomponeret, veludført dansk musik" (Alex Nyborg Madsen, P5)
"Danmarks absolut bedste repræsentanter for countryrock-musikken" (Ole Jacobsen, P5)
"Dejligt 'Astoria' album!" (Jørgen de Mylius, DR)
"Troværdigt og rent ud sagt i en klasse, der kun kan betegnes som international" (Side33)
"Solid og velskrevet countrypop- og rock" (GFR)
"Dødhamrende autentisk" (HQ Music)
"Bundsolid manifestation" (Musikblogger.dk)


The Consolation består foruden forsanger og sangskriver Nis Gaarde (vokal, guitar, banjo m.m.), af Jacob Svensson (bas), Sven Busck (trommer), Leif Bruun (pedalsteel), Vincent Daly (guitar) og Emma Sommer (kor, percussion).

Support: Rasmus Nelausen
I 2016 blev et højskoleophold startskuddet til en musikalsk karriere for sangskriveren Rasmus Nelausen. Siden da har han spillet 100+ koncerter i ind- og udland, spillet support for prominente danske navne som Rasmus Walter og Signe Svendsen, samt varmet op for amerikanske Micah P. Hinson da han i 2019 lagde hans tour forbi Danmark. Musikken har ført ham til Tyskland, Sverige og Norge, til optrædener på DR1 og til medvirken på Poul Krebs' plade ”Ingen Grænser For Kærlighed”.


I Marts 2020 udgav han sit debutalbum "September Weather", få dage inden landet lukkede ned. Den planlagte release tour blev aflyst, bid for bid, men pladen høstede fine anmeldelser fra bl.a. GFR og Side33. Titelnummeret flød også ovenpå og har i skrivende stund over 2 millioner afspilninger på Spotify alene. Det ledte til en distributionsaftale med det engelske pladeselskab FrtyFve der nu har overtaget udgivelsen af albummet.


Rasmus Nelausen bevæger sig i et musisk univers som de fleste maske kan nikke genkendende til. Teksterne kredser om emner som alle folk kan relatere til; kærlighed, sorg, glæde og angst. Det hele bliver leveret i et indie-folket univers der trækker tråde til både moderne pop og traditionel folke- og roots musik.

Forlæng oplevelsen med et besøg på The Raven, Gimles hyggelige café, der er åben før og efter koncerten.