Gimle er Roskildes regionale spillested og ungdomskulturhus. Mere end 300 årlige kulturarrangementer afholdes både i og uden for huset. Kernen er koncertdrift med årlig præsentation af mere end 300 bands. Udover spillestedsdelen driver Gimle caféen, The Raven, der har åbent 6 dage om ugen, og en natcafé, der har åbent hver fredag og lørdag.

Gimle er drevet på basis af 150 frivillige ildsjæle, 12 fastansatte (kontor, køkken og rengøring), og ca. 30 timeansatte (lyd, rengøring, køkken og natcafé).

Læs mere om Gimles organisation her.

Årsrapporter

Gimles årsrapport 2021

Gimles årsrapport 2020

Gimles årsrapport 2019

Gimles årsrapport 2018

Gimles årsrapport 2017

Gimles årsrapport 2016 

Arbejdstilsynet var på tilsynsbesøg i maj 2019 og tildelte Gimle en grøn smiley. En grøn smiley betyder, at Gimle ikke har noget udestående med Arbejdstilsynet.

 

Gimle i tal 2021

Antal frivillige medarbejdere

130 personer [13 årsværk]

Antal fastansatte medarbejdere

12 personer [11 årsværk]

Antal timelønnede medarbejdere 

52 [3 årsværk]

Omsætning (inkl. tilskud)

18,6 mio.

Offentlige tilskud  

4,78  mio.

Antal betalende gæster 

22.284

Antal koncerter

282, heraf 209 med entré. Se hele koncertlisten her.

Samlet antal årlige arrangementer 

Mere end 200

Kapacitet Tanken 

550 stående // 240 siddende
 

Kapacitet Kælderen 

150 stående // 50 siddende

Kapacitet The Raven

80 stående // 50 siddende
 

 

Gimles historie

Gimle åbnede i 1988 på Ringstedgade og blev frem til år 2000 drevet som privat musikcafé, spillested og madhus. Fra 1998 blev en del af koncertdriften varetaget af unge frivillige, der savnede mere ungdomskultur og især musik i Roskilde og afholdt deres arrangementer på Gimle.

I år 2000 blev ejerskabet af Gimle overtaget af de unge gennem Fonden Gimle der varetager driften, og samarbejder med Foreningen Gimle der er foreningen af frivillige på Gimle. Frivillighed har derfor også siden været et bærende element i Gimle.

I de følgende år voksede ambitionerne i takt med, at antallet af arrangementer steg. I 2006 flyttede Gimle ind i Roskildes gamle vandværk på Helligkorsvej. Hvor lokalerne siden har dannet rammerne for et inspirerende, moderne og hyggeligt spillested. Her har vi rammerne til og ambitionerne om at være et af de allerbedste spillesteder i landet.

Regionalt spillested

Gimle har siden 2001 været udnævnt som regionalt spillested. De regionale spillesteder har som formål at formidle, præsentere, profilere og udvikle det rytmiske musikliv lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Fokus er på kvalitet, mangfoldighed og fornyelse. Der er i perioden 2021-2024 udpeget 19 regionale spillesteder.

Statens Kunstfonds tilskud til Regionale Spillesteder finansieres af årlige bevillinger på finansloven og fra Kulturministeriets musikhandlingsplan ”Talent Forpligter”. På finansloven er der bevilget et årligt beløb på 25,7 mio. kr. og på musikhandlingsplanen er der i perioden 2015-2018 afsat 7 mio. kr. årligt, heraf 5 mio. kr. øremærket til talentudvikling. For at blive regionalt spillested er det en betingelse, at spillestedet har opnået en substantiel kommunal medfinansiering.

Som regionalt spillested har Gimle bl.a. en særlig forpligtelse for at præsentere vækstlaget, arbejde med talentudvikling, præsentere smalle genrer og i det hele taget fremme den rytmiske musik.

Læs mere om Gimle som regionalt spillested i rammeaftalen for 2021-2024.

Gimles rolle i Musikbyen Roskilde - Alletiders Musikby 

Gimle er dybt engageret i Roskildes musik- og kulturliv og er en af drivkræfterne i Musikbyen Roskilde. Roskilde kommune har vedtaget en stærk Musikby strategi som du kan læse her.

Vores ambition i Roskilde er kort sagt, at alle borgere skal møde musikken og have mulighed for at skabe musik i deres hverdagsliv. Musikken skal være en uundværlig og bærende del af livet i Roskilde.

På Gimle afholder vi ofte arrangementer uden for Gimles egne rammer og i samarbejde med andre aktører bl.a. igennem et fast samarbejde med Roskilde Kongrescenter. Men vi har også arrangementer på bl.a. Ragnarock, Paramount, Hellig Kors Kirke, Roskilde Domkirke og ikke mindst i Byparken i Roskilde.

Gimle er et genrebredt spillested som præsenterer rytmiske koncerter fra det spæde vækstlag til de største danske navne og udenlandske stjerner.

Vækstlaget og de smalle genrer ligger vores hjerte nært, og her har vi et særligt ønske om at hjælpe nye artister på vej.

Gimle har et godt samarbejde med både egne interne arbejdsgrupper og eksterne foreninger, der er med til at sikre at vi har et bredt og mangfoldigt musik- og kulturudbud – fra genrekoncerter og åbne scener og cafékoncerter til quizaftener og temafester i natcaféen. Musikken er hovedomdrejningspunktet, men vi har også plads til andre kulturaktiviteter, hygge sjov og ballade.

Lokaler og scener 

Tanken: 550 stående eller 240 siddende personer.

Kælderen: 149 stående eller 70 siddende personer.

Foyeren: 60 stående eller 20 siddende personer.

The Raven: Ca. 50 siddende personer.

Ønsker du at leje lokaler, læs mere her.