GENERATION METAL

Generation Metal – en koncertrække med metal på børnenes præmisser

Alle metalfans kan huske deres første, fede metal-koncertoplevelse som barn/ung; dén der koncertoplevelse, der fik os til at blive forelsket i metalmusikkens verden, æstetik og fællesskab. Men det er sjældent nemt at have sine børn med for at opleve en metalkoncert på spillestederne.

Koncerterne foregår ofte sent om aftenen, der spilles ret højt og stederne er for tætpakkede for børn, og så er der tit en del gode fadøl involveret (hvilket er helt på sin plads til en metalkoncert), men børnevenligt er det ikke. Eller rettere sagt: Det er ikke en metal-koncertoplevelse på børnenes præmisser. Det vil Gimle & Foreningen Gimle For Børn lave om på, for at fremme en endnu større og mere dedikeret generation af nye metalfans. En ny Generation Metal.

Stedet for de nye metalfans

Gimle samler med Generation Metal trådene i en tendens, der har ulmet i nogle år – metalrytmik for babyer, DR’s Metalskole og senest festivaldagen HCX Kids i Odense. Det nye er, at vi præsenterer en koncertrække, hvor børnene møder metallens forskellige subgenrer fra gang til gang, på deres præmisser, med fede og anmelderroste danske og udenlandske bands inden for hver deres genre. I første omgang Folk Metal med bandet TROLD, Doom Metal med KONVENT og Power Metal med tyske VICTORIUS. Dertil ser vi frem til at præsentere vores eget producerede koncertformat ”Headbangende historier”, hvor vi sammen med bandet MAIDEN AALBORG dykker ned i metalhistoriens strømninger, personligheder og riffs i en ‘mega heavy’ sammenblanding af historiefortælling og koncert.

Hvert år vil vi afholde 4 metalkoncerter på Gimle under Generation Metal, og koncerterne finder sted på søndage kl. 16-17.00. Af hensyn til de unge gæster vil der være færre billetter til salg, end man kender det fra Gimles øvrige metalprogram.

Lyden vil være i top, men lydniveauet vil være sænket en smule af hensyn til de små ører, der ikke har været udsat for høje livekoncerter med Manowar eller Motorhead dengang i 1990’erne uden ørepropper.

Til Generation Metal-koncerterne vil være et børnevenligt sortiment i baren, og alt hvad man som forældre har brug for, er inden for rækkevidde, for at det bliver en god eftermiddag. Koncerterne er tiltænkt børn og unge i alle andre, dog altid i ledsagelse med en voksen. Vi anbefaler en alder fra 5 år og op, men mindre børn er også velkommen, så længe det er på barnets præmisser. Større teenagere samt metalelskede onkler/tanter er også meget velkommen til at joine, så længe de er i følgeskab med en fra den nye Generation Metal.

Generation Metal er udviklet i samarbejde med Foreningen ‘Gimle For Børn‘ og bygger på mere end 15 års gode erfaringer med at afholde events for børn på Gimle hele året rundt. Så bag alle arrangementer står et stærkt netværk af frivillige forældre med børn i alle aldre samt Gimles tekniske og professionelle personale.

Bliv medlem – og få det hele til det halve!

Som medlem af Gimle for Børn kommer du ind til halv pris (ex gebyr) til alle Gimle for Børns arrangementer. Medlemskabet koster 275 kr. og giver halv pris på entré for op til 6 personer pr. arrangement (en god ven eller bedsteforældre må meget gerne tælle med i husstanden). 

Medlemskab kan købes her.

Kommende arrangementer