Tone of Voice Orchestra + ENKEL

RRoots inviterer til dobbeltkoncert, hvor du kan opleve et usædvanligt orkester med sit helt eget tonefald samt traditionel girl power fra Finland.

TONE OF VOICE ORCHESTRA

I Tone of Voice Orchestra mødes folk fra mange hjørner af det dansk-skandinaviske musikliv, 5 kvinder og 5 mænd, DMA Music Award-vindere fra flere genrer, erfarne kræfter og nye talenter i en skønsom blanding.

Sanger/sangskriver Trinelise Væring og jazzsaxofonist/komponist Fredrik Lundin har samlet holdet og skrevet musikken.

I Tone of Voice Orchestra blander Trinelise og Fredrik deres skandinaviske rødder med inspirationer fra bl.a. østeuropæiske vokalgrupper, nordisk folkemusik, americana, nordafrikanske stemninger, jazz og en række indie-folk og alternative popbands.
Med deres “letsindige” omgang med genrer og et usædvanligt instrumentarium: 4 vokaler, sækkepibe, drejelire, cittern, violin, saxofoner og fløjter, kontrabas og 2 trommeslagere, lykkes det Tone of Voice Orchestra at levere et unikt bud på skandinavisk verdensmusik/indie-folk/jazz anno 2023.

Line-up

Trinelise Væring, Elisabeth Vik, Lene Nørgaard og Nanna Schou – vokaler
Arendse Nordtorp Pedersen – violin
Christian Mohr Levisen – drejelire, sækkepiber og cittern
Fredrik Lundin – saxer og fløjter
Joel Illerhag – bas
Jesper Uno Kofoed og Anders Provis – trommer og percussion.

ENKEL

ENKEL er en finsk kvartet inden for traditionel musik bestående af to harmonikaer, en kantele, en bratsch og fire stemmer; fire charmerende, unikke og folkelige kvinder med deres instrumenter, der deler en stor passion for traditionel musik samt tidløse folkemelodier og dansbare hitsange.

ENKEL’s arbejdsmotto? “Tradition for altid!” Med det sagt har opvæksten i 90’erne utvivlsomt påvirket den måde, de ser musik på, og gruppen er ikke bange for at vise det. Ved at udvælge interessante områder af den finske tradition og give dem nyt liv ved at tilføje den karakteristiske ENKEL-stemning, skaber de stærke og meningsfulde optrædener. Desuden er bandet ikke bange for at udforske hele følelsesspektret eller bruge stemme og dans til at formidle deres budskab til publikum.


I efteråret 2022 udgav ENKEL deres tredje album “Love Hurts”, som hylder en ny, mere moden side af den tidligere folkemusik-pigegruppe. Efter næsten ti års samarbejde, uden at nævne de 25 år som harmonikaspillerne har tilbragt sammen, resulterer det i en funky, præcis og sammentømret spillestil samt nuancerede arrangementer.

Både deres debutalbum “Pappilan hääyö” (Bryllupsnat i præstegården, 2016) og “We Are ENKEL” (2018) blev tildelt prisen for Årets Finske Folkemusikalbum og har fået positiv feedback internationalt.

Studerende/ung under 25 år: 70 kr.

RRoots

 • Lørdag 02.12.23
 • Start
  20.00
 • Dørene åbner
  19.00
 • Sted
  Gimle
 • Billetpriser
  70 - 140 kr.
 • Siddende/stående
  siddende