PATINA

Det anmelderroste band PATINA drager på en omfattende danmarksturné i efteråret 2024

Det fandenivoldske band PATINA drager på omfattende danmarksturné i efteråret 2024, og besøger Gimle d. 1. november.

Billetsalget begynder fredag d. 8. december kl. 09.00.

Den skæve poesi var spillevende på gennembrudsalbummet, ’Drømmefanger’, mens et mere indadvendt tungsind kom under kærlig behandling til mere rockede toner på den populære opfølger, ’GENSTART’. PATINA er mange ting, men først og fremmest et band udsprunget af syv gode venners fællesskab, nysgerrighed og spraglede musikalitet med hele tre unge bagmænd i front: Gregers, Mads og Søren.

I 2019 vandt Patina Karrierekanonen, mens ’Flammer Rammer’, allerede året efter, blev den mest spillede sang på P3. Debutalbummet, ’Drømmefanger’, der også rummede hitsinglen, ’Sådan Må Det Være (Uhhhh)’, banede vejen for turnéer og udsolgte koncerter. Og særligt på landevejene har PATINA formået at gøre deres univers til et høj-energisk live-fænomen, der med ’GENSTART’-albummet – og den storhittende titelsang derfra – sendte bandet på deres hidtil største sommertour med milepæle som Fredagsrock i Tivoli og Smukfest i år. I en 5-stjernet koncert-anmeldelse i Fyens Stifttidende i foråret 2023 skriver journalist Simon Staun: “PATINA har efterhånden en solid håndfuld popsange af højeste karat på samvittigheden” og at de “tillsammen tegner et billede af et band med poetisk tæft, en medfødt evne til at skrive catchy sangtekster og ikke mindst evnen til at forløse dem foran et publikum.

I fire år har bandet været på en nærmest neverending-tour med +150 koncerter. Men nu holder tourbussen altså for en stund helt stille, imens PATINA igen fordyber sig i den kreative proces. Første resultat herfra er den splinternye single ’Syg Den Dag’ som er en charmerende og støvet 70’er-popsang med et lyrisk såvel som musikalsk glimt i øjet. Sangen markerer et nyt kapitel for bandet. Et kapitel som naturligvis skal følges op af en ekstensiv danmarksturné i efteråret 2024.

 • Fredag 01.11.24
 • Start
  21.00
 • Dørene åbner
  20.00
 • Sted
  Gimle
 • Billetpriser
  220 - 280 kr.
 • Siddende/stående
  stående