M.C. Hansen og SPEKTAKEL

Prisvindende singer-songwriter og historiefortæller

“Forestil dig John Steinbeck der læser højt på Benny Andersens terrasse, mens Niels Hausgaard fortæller jokes til Carl Nielsen, der spiller på klaveret”. Omtrent sådan er en koncert med M.C. Hansen

Historiefortæller, sangskriver og guitarist M.C. Hansen udstikker med sit nye orkester SPEKTAKEL en ny retning for sine musikalske fortællinger fuld af billedsprog og referencer til hverdagen og den landsby vi kalder “Danmark”

Mættet med billedsprog og med fokus på den musikalske iscenesættelse af historiefortællingen er en koncert med M.C. Hansen et spejl af hverdagens mirakler og persongalleri

Den musikalske inspiration spænder fra amerikansk folk- og rock musik til historiefortælling, højskolesangbogen Benny Andersen. Fra Woody Guthrie, Bob Dylan og Townes Van Zandt til Ulf Lundell og Allan Olsen. På Niels Hausgaardsk manér leverer M.C. Hansen alle sine historier med lige dele fortællelyst og humor. Der er historien om min morfar, der var postbud på den samme postrute i 42 år og døde midt i en sætning under sin guldbryllupstale til sin kone. Eller den om min hustru Carina, som jeg mødte som 16-årig i 76’eren mellem Faxe Ladeplads og Næstved. Der er historien om terrorangrebet på Krudttønden i 2015. Eller den om Balle-Lars, der i 1858 skød og dræbte en enke i Ugledige og blev hovedperson i Danmarks næstsidste offentlige henrettelse. Vi spiller også til begravelser!

M.C. Hansens univers er befolket med drømmere og lokale originaler fra hjemegnen Jungshoved i Præstø Fjord. Med par, der længes efter forældreskabet. Katte, der bliver kørt over ved købmand Flemmings butik.

Årets Sangskriver i Danmark ved DMA 2017
DPAs Påskønnelseslegat 2018
Vordingborg Kommunes Kulturpris 2019

SPEKTAKEL består af:
Rune Harder Olesen på percussion
Jesper Haugaard på bas
Rune Højmark på guitar og lap steel
Jacob Chano på trommer og keyboards
Hal Parfitt- Murray på violin, mandolin og klaver

BLIV MEDLEM AF FOLK ROSKILDE!

Årskontigentet er for 2024:  200 kr. og som medlem får du 25 kr. rabat til Folk Roskildes koncerter, med mindre andet er nævnt. Desuden er du med til støtte udbredelsen af folkemusikken.

Medlemskabet kan købes her.

Som noget nyt kan du nu købe din medlemsbillet online – vælg billettypen Folk Roskilde medlemspris.  

FOLK ROSKILDE

 • Onsdag 24.01.24
 • Start
  19.00
 • Dørene åbner
  18:30
 • Sted
  Gimle
 • Billetpriser
  130 - 230 kr.
 • Forsalg
  130 - 230 KR.
 • Dørsalg
  250 KR.
 • Siddende/stående
  siddende