Teitur og Aarhus Jazz Orchestra

Gimle og Roskilde Domkirke præsenterer Teitur & Aarhus Jazz Orchestra: Songs from a Social Distance

Glæd dig til at opleve den færøske sanger og sangskriver Teitur sammen med det prisvindende og anmelderroste Aarhus Jazz Orchestra, når de sammen opfører den nykomponerede sangcyklus Songs From A Social Distance.

Musikken på albummet har allerede blæst både publikum og anmeldere bagover af begejstring.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

… Sangcyklussen The Post Situation – Songs from a Social Distance varer omkring 55 minutter og udløser fortjent stående applaus. Selvom man skulle tro, at vi efterhånden er blevet trætte af både corona og sange om corona, virker disse nye sange vedkommende, måske fordi de er så musikalsk gennemarbejdede.” – Ole Rosenstand Svidt, GAFFA

Songs From A Social Distance består af en række nye sange skrevet af Teitur med inspiration fra brevudvekslinger, og oplevelser omkring et posthus, som fandt sted under corona-nedlukningen i 2020, og er et musikalsk vidnesbyrd om en tid med præget af sociale bobler og distance.
Koncerterne er en unik mulighed for – med kirkerummet som ramme – at opleve et nysgerrigt og sanseligt musikalsk møde mellem et af Danmarks førende jazzorkestre og en sangskriver i international klasse.

Albummet Songs from a Social Distance er indspillet i Aarhus Domkirke under en corona-lockdown i februar 2021 og udkommer den 9. juni.
Teitur er en dybt original personlighed på den nordiske musikscene. Han har gennem de sidste 17 år skrevet og udgivet en række meget roste værker og albums, han har vundet flere Danish Music Awards, bl.a. som Årets Danske Sanger, og han har spillet koncerter i hele verden.
Teitur er kendt for sin bløde og varme stemme, som til koncerterne vil smelte sammen med messing- og træblæs. De nye arrangementer som er lavet af Teitur selv, er udarbejdet specielt til kirkerummets særlige akustik og arkitektur.

Aarhus Jazz Orchestra er et af landets førende, professionelle bigbands. Orkestret består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene og har gennem tiden høstet flere priser og fantastiske anmeldelser for deres koncerter og udgivelser. Gennem årene har jazzorkestret arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Randy Brecker, Marilyn Mazur, Eliane Elias, Peter Erskine, Jamie Cullum, David Sanborn og Melody Gardot.

Orkestret har flere gange været nomineret til Danish Music Awards Jazz og har i de seneste år vundet priserne Årets Danske Jazzudgivelse og Årets Danske Jazzkomponist i 2016 samt JazzDanmark-prisen i 2019. I 2022 vandt orkesterchef Anders Ørbæk desuden P8 Jazz Prisen – Årets Ildsjæl.

Ved Danish Music Awards Jazz i december 2022 præsenterede Teitur og Aarhus Jazz Orchestra to sange fra det kommende album Songs from a Social Distance. Se eller gense her.
 • Tirsdag 10.10.23
 • Start
  20.00
 • Dørene åbner
  19.00
 • Sted
  Roskilde Domkirke
 • Billetpris
  250 kr.
 • Siddende/stående
  siddende