Om Gimle

Gimle er Roskildes spillested og ungdomskulturhus. På Gimle er du altid en aktiv del af arrangementet. Om du er til koncert, et foredrag eller er gæst i vores natklub, så er du selv med til at skabe oplevelsen. Vi tror på, at ethvert arrangement bliver bedre både for dig og de andre gæster, hvis du deltager i oplevelsen - så tag dit gode humør med, når du skal på Gimle.


Gimle i byens kulturliv

Gimle har siden 2000 været dybt engageret i Roskildes kulturliv. Vi er ikke bange for at give unge og uprøvede bands en chance på vores scener. Vi har, i tæt samarbejde med Råstof Roskilde, en lang tradition for at præsentere et bredt udvalg af interessant og nyskabende musik både fra Danmark og udlandet.


Gimles fortid

Gimle åbnede i 1988 på Ringstedgade og frem til 2000 blev cafeen drevet som musikcafé, spillested og spisehus på privat basis. Efterfølgende blev ejerskabet overtaget af Fonden Gimle, som i dag er driftsansvarlige og driver det i samarbejde med Foreningen Gimle. Se vedtægterne for Fonden-Gimle her.

I 2001 blev Gimle udnævnt til regionalt spillested, en titel vi deler med steder som Vega i København og Train i Århus. I de følgende år voksede ambitionerne i takt med, at antallet af arrangementer steg. I 2006 flyttede Gimle ind i Roskildes gamle vandværk på Helligkorsvej. De nye lokaler danner rammerne for et inspirerende, topmoderne og hyggeligt spillested, og vi kan nu opfylde ambitionerne om at være et af de allerbedste i landet. Læs mere om Gimle som regionalt spillested her.


Frivillighed

Gimle er til for regionens borgere. Derfor er det nemt at deltage i Gimles aktiviteter, engagere sig og være med til at skabe nogle af dem. Alle arrangementer afvikles af frivilligt personale fra afviklingsholdet, der står i bar, garderobe, entré, fotograferer, er stage-hands og afviklingsansvarlig. Derudover har Gimle også en hel række arbejdsgrupper og foreninger tilknyttet. Her er alt, hvad hjertet kan begære fra filmgruppe og cafékoncerter til elektronisk natklub og quizaftener.

Bliv frivillig

I øjeblikket har Gimle omkring 100 frivillige tilknyttet, men vi har plads til flere. Som frivillig på Gimle bliver du del af en stor familie, som løfter i flok og sammen udvikler, skaber og afvikler arrangementerne. Hvad enten det er bag baren, som stage-hand, fotograf eller noget helt fjerde, er der rig mulighed for at engagere sig og være med til at sætte sit præg på Gimle. På Gimle er det nemlig de frivillige, der sørger for at hjulene drejer når musikken spiller – både før, under og efter koncerterne. Er du musikelsker til fingerspidserne, brænder du for at skabe kultur, vil du gerne være med til at yde noget for Roskildes unge, eller vil du gerne være en del af et fedt frivilligfællesskab? Kan du svare ja til noget af dette, så er det dig vi leder efter. 

Ønsker du at blive frivillig, skal du skrive lidt om dig selv og din motivation for at være frivillig på Gimle til frivillig@gimle.dk.


Lokaler og scener

Tanken: 550 stående eller 240 siddende personer.

Kælderen: 149 stående eller 70 siddende personer.

Foyeren: 60 stående eller 20 siddende personer.

Caféen: Ca. 50 siddende personer. 

Ønsker du at leje lokaler, kontakt Gimle for nærmere aftale på udlejning@gimle.dk.


Kontakt

Gimles kontor har åbent fra kl. 13.00 -16.00 tirsdag til fredag og kan kontaktes på telefon 46 37 19 82 eller på e-mail: mail@gimle.dk

Gavekort til Gimle

 

SØG ARRANGEMENTER

SAMARBEJDSPARTNERE