27/10/2017

Gimle vinder Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2017

Vi kan med stolthed annoncere, at Gimle har modtaget Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2017 på 100.000 kr. i forbindelse med Dansk Lives konference Live Music Summit i København d. 27. oktober. Den fornemme pris uddeles en gang om året til en person eller organisation, som gør en særlig indsats for mennesker med bevægelseshandicap.

Gimle modtager prisen på baggrund af det målrettede arbejde med at skabe både social og fysisk tilgængelighed for husets mange gæster og medarbejdere. Sangerinden Nabiha, der som jurymedlem var med til at motivere Gimle som hovedprismodtager, fortæller således: “Vi var i juryen vilde med Gimles skyhøje ambitionsniveau og imponeret over deres måde at tænke tilgængelighed på. Gimle tænker lige så meget på den sociale tilgængelighed som på spillestedets fysiske ramme. De gør det mere behageligt for mennesker med både synlige og usynlige handicaps at samles om det frie musikalske fællesskab og det skal belønnes”.

På Gimle er vi beærede og glade for prisen og anerkendelsen. Maria Grongstad, der er souschef og tilgængelighedsansvarlig på Gimle, forklarer: ”For os er tilgængelighed meget mere end de fysiske rammer. Vi har et stort fokus på den sociale tilgængelighed igennem kommunikation, attitude og bevidsthed. Alle skal føle, de kan komme på Gimle, møde musikken og være en del af et socialt fællesskab”.

Tilgængelighed som et gennemgående princip

Arbejdet med at integrere tilgængelighed som gennemgående princip har tidligere medført, at Gimle som det første spillested i Danmark opnåede guldmærkestatus fra projektet Volue - Livemusik for alle, der arbejder for en styrket tilgængelighed til livemusik for mennesker med bevægelseshandicap.

Dermed understreger modtagelsen af Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2017, at vores kontinuerlige fokus på at skabe liveoplevelser for alle er noget, der bemærkes. Vi glæder os til at kunne byde velkommen til endnu flere arrangementer, hvor tilgængeligheden er i højsædet - særligt til Roskilde Handi-Festival i 2018, hvor vi igen er medarrangør.

Læs mere om Gimles tilgængelighed her.

Se Gimles tilgængelighedspolitik her.

 

Gavekort til Gimle

 

SØG ARRANGEMENTER

SAMARBEJDSPARTNERE