Tirsdag 25. Jul 2017

Byparkskoncert: Folkeklubben

Når de lange, lyse sommeraftener er over os, er det tid til koncerter i Byparken. Hver tirsdag i juli arrangerer Roskilde Kommune og Gimle koncerter i Roskilde Byparks helt særlige rammer.

Folkeklubben er en popsang til den tænkende hjerne og det bankende hjerte. Det er musik og tekst, der tager stilling til den verden, som vers og omkvæd skal genlyde i.

Musikken starter kl. 19.30.

Der er fri entré og alle er velkommen.

Folkeklubben udsendte d. 26. august 2016 deres tredje album ”Slå flint!” – en plade, der fuldender en trilogi, som startede med Nye Tider i 2013 og Danmarksfilm i 2014. Inspireret af den ikoniske tennishelt Torben Ulrich og hans frisættende filosofi om at gå efter det perfekte slag i stedet for at tænke på sejr eller nederlag, er Folkeklubben gået efter at lave dén frigjorte og legende plade, som kun erfaringen fra efterhånden 600 koncerter rundt i landet giver.

Førstesinglen ”Overlæge Jacobsen” har været 30 år undervejs, mens de fleste sange på albummet er skrevet og indspillet under en heftig turnéaktivitet, der har spændt vidt; fra sognegårde, kroer og musikforeninger over rockklubber, spillesteder og festivaller. Det er rendyrket folk, store (p)opsange samt hårdtslående rock’n’roll, bundet sammen af dét tekstunivers, der umiskendeligt er Folkeklubbens.

Uden galskab, ingen lidenskab!

På debutalbummet ”Nye Tider” delte sange som ”Fedterøv” og ”For Pengene” lussinger ud på spillesteder og radioer landet over. På 2’eren”Danmarksfilm” tog bandet den snørklede vej ud i et Danmark, der spænder fra Dybbøl i syd til den fiktive Rimmerby Strand i nord. Over Bagenkop Havn og værtshuset på Vesterbro til Djævlebakken ved Psykiatrisk Hospital i Aarhus: ”Det er smukt. Det er større end du troede. Det er godt for det, der er oppe i dit hoved.”

I 2017 drager Folkeklubben nu på en stort anlagt ”Det perfekte slag”-tour Danmark rundt. Om touren siger bandet:

”Det ligger i vores DNA at være spillemænd, og det har fra starten været planen, at gik efteråret godt, så skulle vi ud på en stor turné. ”Det perfekte slag”-turnéen er en hilsen til Torben Ulrich og vores sang af samme navn; det handler om på de kommende koncerter at turde tage chancer, fortælle historier og sammen med publikum skabe gode, nye fortællinger.”

Support: Jeppe Skov

Soloprojektet Jeppe Skov formår at bruge hele spektret i lydbilledet med sine guitarer og karakteristiske vokal. Med sin indie folk tager han dig med på en rejse som berører melankoli og længsel, men også mere popfængende melodier. Hans høje humør og varme personlighed, skaber et intimt udtryk til publikum samtidig med, at musikken kan være storslået.

”Vi er meget begejstret for det iørefalende talent Jeppe Skov. Han kan sagtens nå ud over Danmarks grænser” (Soundkartell, Tyskland)

”Jeppe Skov er bestemt et bekendtskab, man bør holde øje med i den nærmeste fremtid.” (Bands Of Tomorrow)

Underholdning for børn

Dobbelt trylleshow med Ballonkongen og TrylleSune! Ballonkongen udfordrer TrylleSune i at folde ballondyr og TrylleSune udfordrer Ballonkongen i at trylle, så kom og se, hvem der klarer sig bedst i denne fjollede dyst. Børneunderholdning foregår på den lille børnescene ved legepladsen i Byparken, fra klokken 18:30.

INFO:
Tirsdag d. 25. juli Roskilde Bypark 
Musikken starter kl. 19.30
Gratis entré

Læs mere om praktiske forhold som parkering, mad & drikke og toiletter her.

Byparkskoncerterne arrangeres af Roskilde Kommune og Gimle.

Gavekort til Gimle

 

SØG ARRANGEMENTER

SAMARBEJDSPARTNERE